TREBIŠOV NAHLAS – Občasník 6/2018

Komunálne voľby primátora a poslancov budú už o pár dní – v sobotu 10. novembra. V trebišovskej osade/tábore žije v dvoch volebných okrskoch viac než 1.700 voličov a ich zvykom je voliť. Mnohí síce netušia, o aké voľby ide, ani kto je ten, koho majú voliť, ale klobása je v ich prostredí silná motivácia.

Máme strach. Obyčajný ľudský strach z toho, že o primátorovi opäť rozhodne osada/tábor a ďalšie 4 roky sa budeme pozerať na nohy a hlavy kontajneristov trčiace z kontajnerov a na chodníkoch sa budeme vyhýbať teliškám s odpadom. Napriek tomu si však – tak ako v rokoch 2010 a 2014 – ani v týchto voľbách žiadnu podporu kupovať nebudeme. Nechceme hlasy za klobásy. O také hlasy nestojíme a netajíme sa tým.

Nemeníme náš názor a stále sa držíme zásady, že k ľudským právam patria ľudské povinnosti. Podľa nej sme v prípade nášho volebného úspechu pripravení konať. Jediné, čo osade/táboru ponúkame, je práca. Aj tam žije dosť ľudí, ktorí rozmýšľajú vlastnou hlavou a skutočnú prácu by si vážili. Preto nič nesmie byť zadarmo, ale každý musí dostať príležitosť.

Mimo osady/tábora žije 16.000 voličov. Môžete rozhodnúť o primátorovi a všetkých poslancoch. Neprenechajte túto možnosť kontajneristom a teliškárom. Príďte voliť a zavolajte na voľby celú svoju rodinu, susedov, priateľov a známych. Nevoliť neznamená nikoho nezvoliť; znamená to nechať za seba rozhodnúť iných. Nuž, Trebišov, do toho!

Celý občasník 6/2018 – TU